×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen vill fortbilda LSS-handläggare

2013-10-17, Tidningenvision.se

Regeringen vill satsa på fortbildning för LSS-handläggare för att komma tillrätta med kvalitetsbrister inom verksamheten.

Bakgrunden är en nyligen publicerad rapport från Socialstyrelsen som visar på kvalitetsproblem i verksamheter inom LSS.  Problemen är ”i flera fall kopplade till personalens höga arbetsbelastning, bristande grundkompetens  men också otillräcklig tillgång till vidareutbildning och handledning”, skriver regeringen i budgetpropositionen.
Det är det sistnämnda regeringen vill ta tag i. Utbildningssatsningen handlar om kompetensutveckling för dem som redan i dag jobbar som LSS-handläggare. Under 2014 satsas 11 miljoner kronor som också ska räcka till en kartläggning av hur kommunerna beslutar om LSS-insatser.
Syftet med hela satsningen är att ”stärka kvalitet, säkerhet och likvärdighet” inom LSS-området.
-Det är bra att regeringen vill satsa på fortbildning för handläggarna. Men det löser förstås inte problemen med hög arbetsbelastning, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg hos Vision.
Hon menar att det regeringen indirekt säger till handläggarna är att arbetsbelastningen beror på att de har för dålig kompetens.
-Det är en bild vi inte delar. Och vi ställer heller inte upp på beskrivningen om ”bristande grundkompetens”.  De allra flesta av våra medlemmar som är LSS-handläggare har akademisk utbildning på minst tre år.
Fotnot: LSS står för lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum