×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Problem när privata utreder vårdnadstvister

2013-10-14, Tidningenvision.se

Mer än var femte kommun lägger ut vårdnadsutredningar på privata företag, visar en SVT-undersökning. Enligt Anna Kaldal, docent i processrätt, kan användande av externa utredare skapa problem.

23 procent av kommunerna i SVT:s undersökning har under förra året anlitat privata företag för att göra vårdnads-, boende- eller umgängesutredningar när föräldrar inte kan komma överens.

Socialtjänsten får enligt Socialtjänstlagen inte överlåta myndighetsutövande. Men om kommunen har full insyn i det privata företagets utredning, så kan det vara tillåtet, enligt ett utslag från Justitieombudsmannen.

Anna Kaldal, docent i processrätt vid Stockholms universitet, säger till SVT att det kan uppstå problem när den som utreder inte är myndighetsperson. Hon har sett brister i dokumentation vilket gör det svårt att kontrollera om de externa utredningarna gjorts på rätt sätt.

–Det kan vara svårt att härleda var en uppgift kommer ifrån som är till grund för bedömning. Och det är såklart oerhört problematiskt när det gäller svåra beslut, som handlar om barns framtid.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum