×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personal slits ut på Ifo i Uppsala

2013-10-09, Tidningenvision.se

Visions och SSRs skyddsombud i Uppsala kräver att arbetsbelastningen för socialsekreterarna som arbetar med barn och unga minskar. Om inget händer snabbt kallas Arbetsmiljöverket in.

Problemen med en stadigt ökande arbetsbelastning och skenande personalomsättning har påtalats i flera år, både av facken och socialsekreterarna själva.  Bland annat ordnades i våras en stor hearing där närmare 100 socialsekretare ställde de ansvariga Uppsalapolitikerna mot väggen. Men de vaga löften om förbättringar socialsekretarena fick har ännu inte levererats.

– Vi har sedan dess haft flera möten med politiker, men det har ännu inte lett till något konkret förändring, säger Michael Walldén, Visions huvudskyddsombud i Uppsala.

Nu har han och SSR:s skyddsombud satt ned foten. I en 6 6a-anmälan begär fackförbunden att UAK, kontoret för barn, unga och arbetsmarknad vid Individ och familjeomsorgen vidtar åtgärder för att minska socialsekreterarnas arbetsbelastning.

– På vissa enheter har personalomsättningen legat på över 50 procent i mer än två år. Nyanställda säger att de står ut i ett år, och vi får sjukskrivningar allt tidigare på yngre personer, säger Michael Walldén.

Facken noterar också att arbetsbelastningen lett till att utredningar om barn och unga inte blir klara inom den lagstadgade tiden på fyra månader.

Senast 22 oktober vill facken ha besked vad arbetsgivaren tänker göra för att förebygga ohälsa hos socialsekretarna. Om facken inte är nöjda med svaret kallas Arbetsmiljöverket in, vilket i sin tur kan leda till att arbetsgivaren hotas med vite om inte arbetsmiljön förbättras.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum