×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personal känner sig pressade efter dödsfall

2013-10-08, Tidningenvision.se

Två tjänstemän i Stenungsund som var med när en äldre kvinna hoppade från sin balkong riktar kritik mot kommunchefen. De kände sig tvingade att träffa anhöriga trots att de mådde dåligt efter den traumatiska händelsen.

När de två handläggarna i Stenungsunds kommun gjorde ett hembesök hos den 84-åriga kvinnan för att diskutera hennes ansökan om särskilt boende till sig och sin man gick hon plötsligt ut på balkongen, klättrade över räcket och hoppade. Hon dog omedelbart.

Varför hon hoppade är fortfarande oklart. Enligt kommunen fick hon inga avgörande besked under mötet. Såväl kommunen som primärvården och polisen utreder dödsfallet.

Handläggarna chockades och har fått psykologhjälp. En är fortfarande sjukskriven. Båda är kritiska mot kommunledningen för att de mer eller mindre tvingades ställa upp på ett möte med de anhöriga.

– De kände sig väldigt utsatta och tyckte det var fruktansvärt jobbigt, säger Peter Dahlöf, Visions avdelningsordförande i kommunen.

Kan man inte förstå att de anhöriga ville träffa tjänstemännen som var på hembesöket?

– Så här nära händelsen var det inte bra. Det kanske skulle ha behövt gå en månad eller två innan de har bearbetat sin chockfas. Den ena handläggarens psykolog tycker också att mötet var en dålig idé.

Kommunchefen Kicki Nordberg såg att handläggarna var oroliga men tyckte ändå att de skulle möta de anhöriga. Ett krav hon hade till de anhöriga var att professionella samtalsledare skulle få träffa dem innan mötet och att de dessutom skulle leda samtalet under mötet.

– Vi erbjöd de anhöriga att bara möta oss chefer men de ville gärna träffa handläggarna också. Vi måste respektera det. Jag tycker mötet blev så bra som det kunde bli, säger Kicki Nordberg.

Kan du förstå att handläggarna kände sig pressade?

– Det förstår jag, det var ju en väldigt svår situation, säger Kicki Nordberg.

Peter Dahllöf har nu skickat ett brev med medlemmarnas kritik till kommunchefen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum