×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Omväxlande jobb med klinikfusion

2013-10-25, Tidningenvision.se

Det fanns en del oro hos personalen för hur det skulle gå att slå ihop två små enheter för sjukhustandvård med en stor klinik för allmäntandvård. Men efter två års verksamhet har oron lagt sig.

– Nu ser vi att det har gått bra och att det finns flera fördelar för både patienter och anställda, säger arbetsledaren Ann-Helen Nordberg.

Inom Seminariets sjukhustandvård, eller orofacial medicin som det heter på fackspråk, behandlas sjuka, utvecklingsstörda, funktionsnedsatta, demenssjuka, svårt tandvårdsrädda och andra som behöver särskild tandvård.

Dessutom bedriver kliniken mobil tandvård och har personal som besöker till exempel äldreboenden och behandlar personer med särskilda behov i deras hem.

Efter behandling slussas en del patienter över till allmäntandvården.

– Då är det förstås enklare om det sker under samma tak och patienten delvis möter samma personal, säger Ann-Helen Nordberg.

För personalen innebär sammanslagningen att jobbet blivit mer omväxlande och för arbetsgivaren att det blivit lättare att rekrytera till sjukhustandvården som upplevs som betydligt svårare än allmäntandvården.

– När verksamheterna finns inom samma klinik blir fler nyfikna på att prova på fler arbetsuppgifter, säger Ann-Helen Nordberg.

Det finns inga krav på att alla anställda ska jobba med sjukhustandvård, men om någon exempelvis är sjuk kan alla hoppa in på ”andra sidan” om det behövs.

Av klinikens 16 tandsköterskor har sju valt att jobba med såväl sjukhustandvård som allmäntandvård. 

Av sex tandhygienister jobbar tre omväxlande. Av de 14 tandläkare som är knutna till kliniken jobbar åtta med sjukhustandvård.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum