×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt avtal kan minska kostnader för bibliotek

2013-10-29, Tidningenvision.se

Bibliotekens kostnader vid utlåning av e-böcker skenar på sina håll. Men en ny affärsmodell kan lösa problemen, enligt förslag från bland andra Stockholms stadsbibliotekarie.

Kostnaderna för e-bokutlåning är stor på många av landets bibliotek. Samtidigt är det glest mellan e-böckerna i bibliotekens bokhyllor, eftersom bokförlagen sätter populära e-böcker i karantän av oro för att försäljningen ska minska.

Stockholms stadsbibliotek har dock tecknat avtal med ett förlag om fri tillgång till alla förlagets e-böcker. Biblioteket betalar förlaget för varje utlån, som man gör till alla andra förlag, men med skillnaden att mindre betalas för äldre titlar än för nya. Avtalet kallas Stockholmsmodellen, och nu föreslår Stockholms stadsbibliotekarie, Vision-medlemmen Inga Lundén, och chefen för digitala biblioteket vid stadsbiblioteket, Mikael Petrén, i en debattartikel i Dagens Nyheter, att den införs på alla Sveriges folkbibliotek.

Förslaget innebär också att biblioteken själva ska kunna välja vilka titlar som kan lånas ut ofta, och vilka som ska lånas ut mer begränsat. På så sätt, menar artikelförfattaren, kan biblioteken själv kontrollera sina kostnader för e-lån. De spår att förlagens försäljning kommer att öka ändå.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum