×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nya avtal för Visionmedlemmar i kommunala bolag

2013-10-23, Tidningenvision.se

Omkring 400 Visionmedlemmar som arbetar inom kommunala trafikbolag och inom turism och fritid fick nya löneavtal idag. Trafikavtalet gäller i tre år och fyra månader och ger löneökningar på minst 7 procent.

Det nya avtalet mellan Vision och KFS Trafik ger löneökningar på i genomsnitt minst 7 procent under avtalsperioden men innehåller inga individgarantier, vissa kan få mer och andra mindre.

Dessutom ska arbetsgivarnas avsättningar till pensioner öka med 0,4 procent under perioden. Ersättningarna för jour, beredskap och obekväm arbetstid höjs med 7,55 procent.

Avtalet inom turism och fritid, till exempel simhallar och turistbyråer som drivs av kommunala bolag, har inga fastställda nivåer på hur stora löneökningarna ska bli. Avtalet gäller i tre år.

Ersättningen för de som jobbar på obekväm arbetstid förändras. Ersättningen på vardagskvällar fram till 20.00 tas bort och de Visionmedlemmar som berörs får i stället månadslönen höjd med motsvarande belopp. OB-ersättningen på nätter och helger höjs med 6,8 procent men tillägget för storhelger blir oförändrat.

Även ersättningarna för jour, beredskap och förskjuten arbetstid höjs med 6,8 procent.

Villkoren för nyblivna föräldrar förbättras inom båda avtalen. De som har barn födda efter 31 mars i år får nu 180 dagars föräldrapenningtillägg. Tillägget innebär att man får 90 i stället för 80 procent av lönen när man är föräldraledig.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum