×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ludvika kommun ringer upp sjuk personal

2013-10-15, Tidningenvision.se

Från och med den här veckan börjar Ludvika kommun ringa upp alla anställda som sjukskriver sig. Personalchefen hoppas att sjukskrivningarna ska minska.

Ludvika kommun är en av de kommuner i landet som har allra högst sjuktal. I ett försök att få ned sjukskrivningarna ska företagshälsovården nu börja ringa hem till de som är sjukskrivna, skriver Dalademokraten.

Försöket omfattar 650 anställda på social- och utbildningsförvaltningen, samhällsbyggnadsförvaltningen samt personal på integrations-, personal- och it-enheterna.

De anställda sjukskriver sig till en telefonsvarare, därefter kommer en sjuksköterska att ringa upp dag ett, dag tre, dag sju och dag fjorton.

Personalchefen Anna Cederlöf säger till tidningen att det inte handlar om att jaga och kontrollera sjuka medarbetare.

–Okynnessjukskrivningar tror jag inte alls är vanliga, men däremot kan det förekomma att man tar någon dag för att det är stressigt på jobbet och att man inte orkar eller att man inte trivs med sitt arbete. Det är sådant som vi som arbetsgivare måste jobba med, säger hon till tidningen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum