×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Kommuner dåliga på att motverka hemlöshet”

2013-10-18, Tidningenvision.se

Kommunerna gör inte det de enligt lag ska göra för att bekämpa hemlöshet. Det hävdar Stockholms stadsmission i rapporten ”Hemlös 2013”.

Stadsmissionen har tittat på vad 51 kommuner i de tre storstadsområdena Göteborg, Malmö och Stockholm gör för att beskriva och motverka hemlöshet.  Konkret handlar undersökningen om kommunernas riktlinjer för bostadsförsörjningen och de direktiv kommunerna ger sina allmännyttiga bostadsbolag.

Resultatet är nedslående. Bara en tredjedel av de undersökta kommunerna har antagit nya riktlinjer efter det senaste valet 2010, vilket de enligt lag är skyldiga till. Och de som gjort det skriver så gott som ingenting om hemlöshet och hur den ser ut eller beräknas utvecklas i den egna kommunen.

Inte heller de 45 kommuner som har ett formulerat ägardirektiv använder det för att lyfta fram frågor om hemlöshet.

-Vår utvärdering visar tyvärr att de som har det allra tuffast i samhället ofta glöms bort när kommunernas bostadspolitik formuleras. Det är inte värdigt ett välfärdssamhälle som vårt, säger Marika Markovits, direktor på Stockholms stadsmission.

Stadsmissionen efterlyser nu, förutom skärpning hos kommunerna, också att regeringen tar ett större ansvar för hemlöshetspolitiken.

-Det behövs en skärpning av bostadsförsörjningslagen och en nationell hemlöshetsstrategi. Vi måste vända trenden. Alla har rätt till en bostad men allt fler i Sverige saknar det, säger Marika Markovits.

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum