×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun registrerar Finlandsfödda

2013-10-07, Tidningenvision.se

En enhet i Umeå kommun har kartlagt och registrerat invånare som är födda i Finland. Datainspektionen misstänker att registret kan vara olagligt och överväger att inleda en utredning.

Umeå kommun har en arbetsgrupp för Minoritetsreformen som bland annat ska skydda och främja alla minoriteters språk och kultur. Gruppen har kartlagt Umeåbor som är födda i Finland och skapat ett register utifrån folkbokföringen, skriver Västerbottens-Kuriren.

Anledningen till kartläggningen av födelseorten är enligt gruppen att man har velat skicka ett brev och erbjuda myndighetskontakt på finska.

–Uppgifterna har bara använts för att skicka breven. Det finns inget regelrätt register, men sökningen finns kvar i vår databas. Som kommun har vi rätt att ta fram de här uppgifterna, säger Cathrin Alenskär, chef för arbetsgruppen, till tidningen.

Datainspektionen överväger att inleda en utredning. Även Skatteverket och Länsstyrelsen i Stockholm, som samordnar kommunernas arbete med Minoritetsreformen, anser att registret är mycket tveksamt.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum