×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Klart med distansarbete för läkarsekreterare

2013-10-04, Tidningenvision.se

Akademiska sjukhuset i Uppsalas landsting inför möjligheten för vårdadministratörer att jobba på distans. Omkring 140 medicinska sekreterare och kanslister berörs.

Sedan förra hösten har tre medicinska sekreterare på vårdadministrativ service på Akademiska sjukhuset i Uppsala jobbat hemifrån på prov. Efter en utvärdering har arbetsgivaren nu beslutat att införa möjligheten att jobba på distans från hemmet ett par dagar i veckan. Från 1 oktober kan den som vill anmäla sitt intresse till arbetsgivaren.

Anna Sundequist Steén, projektledare och avdelningschef på vårdadministrativ service säger att intresset är mycket stort bland de anställda.

–Vi kan inte gå ut och säga att nu får alla som vill jobba på distans för då vet vi inte var vi hamnar. Vi ska tala om att möjligheten finns och se hur många som är intresserade. Det är medarbetarens önskemål och verksamhetens behov som får styra, säger Anna Sundequist Steén.

Omkring 140 medicinska sekreterare, vårdsystemsamordnare och kanslister berörs. Även de divisionerna på sjukhuset som inte är anslutna till vårdadministrativ service är intresserade men avvaktar hur det går.

Anna Sundequist Steén säger att de som jobbar på distans kommer att få jobba hemifrån två till tre dagar i veckan. Resten av tiden måste man vara på sin ordinarie arbetsplats. Den som jobbar hemma måste också vara tillgänglig via telefon, mejl eller en särskild chatt under hela arbetstiden.

Den som vill jobba hemifrån får själva bekosta sin utrustning. Eftersom arbetsgivaren ansvarar för arbetsmiljön måste arbetsplatsen godkännas innan den anställde får jobba hemifrån.  

–Sjukhuset har inte råd att utrusta alla som vill jobba hemma med dator stol och bord, hade vi krävt det hade sjukhuset aldrig godkänt distansarbetet, säger Anna Sundequist Steén.

När det gäller sekretessen finns en lösning som sjukhuset har godkänt. Den anställda loggar in på sjukhusets server från sin hemmadator via ett bank-id.

Vivianne Löfgren, Visions avdelningsordförande i Uppsalalandstinget, är mycket positiv.

–Jag tycker det är jättebra. Det börjar bli brist på medicinska sekreterare och det var väl därför projektet började egentligen. Jag har haft kontakt med medlemmar som har tänkt sluta för att de har lång pendelväg, vi har ju både Västerås och Enköping i närheten.

Vivianne Lövgren säger att de som jobbar hemma är försäkrade om de skulle drabbas av en olycka på arbetstid. Hon har inga synpunkter på att de anställda får bekosta sin egen utrustning.

–Vi har accepterat det. De anställda får ju välja själva om de vill jobba på distans. Jag tror inte det skulle ha fungerat i verkligheten att landstinget skulle ha kört omkring med möbler och datorer till dem som vill prova på, säger hon.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum