×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Journalsystem låg öppet i månader

2013-10-30, Tidningenvision.se

Stockholms läns landstings journalsystem Take Care låg öppet under åtta månader. Trots misstankar om obehörigt intrång gjordes ingen polisanmälan.

I somras havererade journalsystemet Take Care på landstingets alla sjukhus och ett stort antal vårdcentraler ett par gånger.

När felsökningen pågick upptäcktes flera luckor i systemet. Bland annat att det hade varit möjligt för utomstående att under åtta månader, från oktober 2012 till juni 2013, komma åt tre miljoner sjukjournaler för patienter i Stockholms län och på Gotland. Det skriver Dagens Nyheter.

Vid upptäckten försökte flera stora användare av journalsystemet själva ta reda på om deras patienter hade drabbats. Men landstingsledningen tvingade användarna att lägga ner utredningarna, med hänvisning till att ”allt skulle skötas av landstinget”.

Trots de allvarliga misstankarna gjorde landstingsledningen i Stockholm ingen polisanmälan. Till sitt försvar säger ledningen till Dagens Nyheter att en ny sekretessbelagd rapport visar att inga obehöriga har läst i journalerna. Landstinget har heller inte anmält händelsen till några andra myndigheter.

– Man vill tysta ner händelsen, säger Dagens Nyheters källa.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum