×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jobbkonflikt kan bli dyr för Trollhättan

2013-10-04, Tidningenvision.se

En anställd i Trollhättans stad for så illa på jobbet att Vision beslöt att avbryta medlemmens arbete. Arbetsgivaren riskerar nu att få betala 100 000 kronor i vite.

Den dåliga relationen med kollegan ledde till att Visionsmedlemmen kände sig kränkt och fick symptom som hjärtklappning och koncentrationssvårigheter. Situationen förvärrades och i förra veckan beslöt Vision att lägga ett så kallat skyddsombudsstopp. Det innebär att den anställde inte behövde jobba.

I måndags gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion på arbetsplatsen och hävde därefter stoppet, eftersom man inte ansåg att läget var tillräckligt allvarligt.

I stället valde myndigheten att hota arbetsgivaren med vite på 100 000 kronor om inte en extern expert på konflikthantering kallas in för att utreda den psykosociala arbetsmiljön. Arbetsgivaren ska innan den 15 november kunna presentera en handlingsplan med åtgärder.

–Vi är mycket nöjda med Arbetsmiljöverkets krav på arbetsgivaren. 100 000 är ett högt vite och jag tror att det beror på att man har bedömt det som ett allvarligt ärende, säger Visions skyddsombud Åsa Lundh Dahlqvist.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum