×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Han får pris för sina frukostar

2013-10-11, Tidningenvision.se

När Samir Benjaro ordnar frukost på jobbet kan vad som helst hända. I dag får han Visions regionala MR-pris som går till en medlem som jobbar för mänskliga rättigheter.

Det är kollegorna på Farsta stadsdelsförvaltning i Stockholm som har nominerat Samir Benjaro, ekonomihandläggare för försörjningsstöd, till priset. Det går till en medlem i Vision som arbetat för mänskliga rättigheter, MR, och genomfört medvetna åtgärder för att främja mångfald, integration och motverka diskriminering på sin arbetsplats. 

- Det känns bra och jag blev glad! Jag hade inte förväntat mig detta, säger Samir Benjaro.

Förutom hans engagerade och positiva bemötande får han priset för sina frukostar. Det är inte bara maten, som ofta kommer från Syrien eller kringliggande länder, som uppskattas av kollegorna.

Samir Benjaro brukar kora månadens person som gjort något utöver sina arbetsuppgifter för stämningen på jobbet, till exempel plockat ur diskmaskinen, möblerat om eller lyft fram en kollega. Han brukar också dela ut uppdrag till olika personer, som att hälsa på tre kollegor och fråga hur de mår på morgonen.

- Jag har agerat utifrån mig själv, vad jag tycker är viktigt på jobbet, och gjort väldigt spontana grejer. Det handlar om att måna om och respektera varandra och att göra små saker för andra. Vi spenderar mycket tid tillsammans på arbetsplatsen och det gör livet lite lättare om man är glad och positiv, säger han.

Han tycker att mångfald är viktigt på jobbet eftersom det ger arbetsgruppen större kunskap och förståelse för olika språk, generationsskillnader eller religion.

- Det är jätteviktigt, speciellt när man som vi jobbar med försörjningsstöd eftersom kundkretsen ser så olika ut. Står det någon i receptionen som inte kan ett ord svenska brukar vi ändå kunna hjälpa till.

Har du några tips till andra som vill jobba mer med mångfald på jobbet?

- Det är väldigt enkelt, man ska lyssna och bry sig om varandra. Då funkar det. Jag vill också tillägga att det inte är vad jag gör som är kärnan i det här utan att det finns människor som tar emot det. Att människor är mottagliga för mina spontana idéer är orsaken till att vi har lyckats.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum