×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Full politikerpension slopas

2013-10-21, Tidningenvision.se

Tidigare kunde avgående politiker få full pension från 50 års ålder. Nu överger Sveriges Kommuner och Landsting systemet och i stället införs omställningsstöd i max tre år.

Hittills har politiker som slutar sitt uppdrag kunnat få pension fram till 65-årsdagen. Ungefär 700 ex-politiker har denna typ av visstidspension och modellen har fått mycket kritik. Ett exempel är socialdemokraten Benita Vikström i Oxelösund som avgick vid 55 års ålder. Hon fick då 33 000 kronor i månaden i pension, enligt Radio Sörmland.

Nu kan det vara slut med förmånliga politikerpensioner. Sveriges Kommuner och Landsting har beslutat om en ny modell som ska kunna användas från och med valet 2014. Kommunerna, landstingen och regionerna bestämmer själva om de vill införa den.

Modellen innebär att visstidspensionen ersätts med ett omställningsstöd i högst tre år. Med hjälp av stödet ska politikern till exempel kunna fortbilda sig för att kunna skaffa sig ett nytt jobb.

Den gamla typen av pensionsavtal kommer att fortsätta gälla för de politiker som redan har hunnit teckna ett sådant.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum