×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facket stoppade uppsägning av gravid

2013-10-22, Tidningenvision.se

En anställd i Åstorps kommun fick sparken när hon berättade att hon var gravid. Vision ogiltigförklarade uppsägningen och har nu sett till att kvinnan fått ersättning.

Kvinnan var provanställd som samordnare på ett boende för ensamkommande flyktingbarn. I somras berättade hon för sin chef att hon var gravid, och några dagar senare fick hon besked om uppsägning.

Med hänvisning till diskrimineringslagen ogiltigförklarade Vision uppsägningen och yrkade på att hon skulle få jobbet tillbaka, eller vara arbetsbefriad med lön från den tidpunkt hon tvingades sluta jobba.

Hennes chef hävdade att det fanns andra skäl än graviditeten till uppsägningen. Men samma chef hade tidigare sagt till personalen att de inte fick bli gravida de närmaste två åren. Ett uttalade han senare förklarade som ett skämt.

– Vi tittade på hennes upplevelse, vad arbetsgivaren medgett att han uttalat, och pratade med andra anställda. Vår bedömning är att hon blev uppsagd på grund av att hon berättade att hon var gravid, säger Visions ombudsman Viktor Banke.

Nu har facket och arbetsgivaren träffats och nått en överenskommelse. Vad uppgörelsen innehåller i detalj stannar mellan parterna, säger Viktor Banke.

– De kom överens. Hon kompenserades så att hon blev nöjd.

Fotnot: En provanställning på sex månader får avbrytas i förtid utan att arbetsgivaren behöver motivera varför. Men beslutet får inte strida mot diskrimineringslagen.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum