×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

En femtedel av kommunernas pengar till äldreomsorgen

2013-10-01, Tidningenvision.se

20 procent av kommunernas totala utgifter går till äldreomsorgen. Men det är stora variationer i landet, visar ny statistik från Socialstyrelsen.

I dag presenterar Socialstyrelsen ny statistik på socialtjänsternas kostnader i kommunerna. Statistiken omfattar 33 olika ekonomiska jämförelser för barn- och ungdomsvården, ekonomiskt bistånd, stöd till personer med funktionsnedsättningar, missbruk- och beroendevård samt äldreomsorg.

Resultaten visar bland annat att 20 procent av kommunernas totala kostnader går till äldreomsorgen och att 12 procent går till insatser för personer med funktionsnedsättning. Ungefär 2 procent av de totala kostnaderna går till ekonomiskt bistånd.

Men det är stora skillnader mellan kommunerna. När det till exempel gäller särskilda boenden varierar kostnaden per person från 1 422 400 kronor i Ulricehamn till 463 600 kronor i Västerås.

– En viss variation är naturlig och kan bero på en mängd olika faktorer, till exempel olika behov av insatser. Men de stora skillnaderna är anmärkningsvärda och kommuner bör gå vidare med att analysera varför det ser ut på ett visst sätt i den egna kommunen, säger utredaren Matilda Hansson på Socialstyrelsen.

Läs hela rapporten på Socialstyrelsens webbplats.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum