×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ekonomiskt bistånd via webb i sex kommuner

2013-10-18, Tidningenvision.se

Sex kommuner ska på försök erbjuda sina invånare att söka ekonomiskt bistånd via webben. Tanken är att det ska spara tid för både sökande och biståndshandläggare.

Norrköpings kommun tjuvstartade i veckan och låter nu alltså sina invånare söka ekonomiskt bistånd även på nätet.

– Någon har redan utnyttjat tjänsten, säger Timo Pöllänen, verksamhetschef för ekonomiskt bistånd i kommunen.

Han säger också att e-tjänsten i första skedet ska förbättra processen ur ett brukarperspektiv. Men tanken är att den också ska gynna biståndshandläggarna så småningom.

– Att söka ekonomiskt bistånd via webben sparar tid, kvaliteten på ansökningarna blir bättre eftersom funktionerna på nätet på ett tydligt sätt talar om vad om efterfrågas, och därmed kan handläggarna fatta bättre beslut.

Det är E-delegationen, en kommitté under näringsdepartementet med uppdrag att driva på e-utvecklingen inom offentlig sektor, som håller i projektet. Förutom Norrköping är Bollnäs, Botkyrka, Karlstad, Stockholm och Örebro pilotkommuner.

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum