×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Cheferna hinner inte vara chefer”

2013-10-28, Tidningenvision.se

Fackförbunden Vision och Kommunal konstaterar i ett gemensamt utspel att cheferna inom äldreomsorgen har svårt att hinna vara chefer.

Slutsatserna bygger på undersökningar som respektive förbund gjort:  Kommunals undersökning från hösten 2012 och Visions motsvarighet som presenterades i januari i år.

När förbunden nu går samman och lägger undersökningarna bredvid varandra konstaterar de att bilden är entydig. Cheferna har för många underställda.

 I Visions undersökning uppger 72 procent av de svarande cheferna att de har fler än 30 direkt underställda. Bilden kompletteras i Kommunals undersökning där en tredjedel av de svarande uppger att de inte haft medarbetarsamtal med chefen det senaste året. En femtedel svarar också att de är missnöjda med chefens möjlighet att ge handledning i det dagliga arbetet.

Slutsatsen av förbundens samläsning av undersökningarna är att cheferna måste få färre underställda som i sin tur behöver tryggare anställningsformer. En femtedel av de anställda har visstids- eller timanställning och nära två tredjedelar av alla anställda jobbar deltid.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum