×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Åstorp hotas av vite

2013-10-30, Tidningenvision.se

Nu ska Åstorps kommun kartlägga den psykosociala arbetsmiljön för att få stopp på en politikers kränkningar av personal. Annars väntar ett vite på 100 000 kronor.

Personal i Åstorps kommun har under flera år utsatts för kränkningar och hot av en politiker. Vision anmälde saken till Arbetsmiljöverket i våras, och i augusti rekommenderade myndigheten kommunen att göra en kartläggning av den psykosociala arbetsmiljön på samhällsbyggnadsenheten.

Om kartläggningen inte har genomförts senast den 21 januari 2014 tvingas kommunen betala ett vite om 100 000 kronor.

– Jag hoppas att det ger resultat. Medarbetarna ska må bra. Det är det allt handlar om, säger Ulla Andersson, Visions skyddsombud i Åstorp.

Hon är dock besviken på att Arbetsmiljöverket inte kräver att kartläggning och djupintervjuer görs på fler av kommunens förvaltningar.

– Personal på medborgarkontoret och kommunledningskontoret är också utsatta. Och jag är orolig för att problemen ska spridas till andra enheter.

Enligt Ulla Andersson verkar dock kommunledningen öppen för att göra kartläggningen på övriga enheter senare.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum