×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

100-tals jobbansökningar var sökbara på nätet

2013-10-07, Tidningenvision.se

Hundratals jobbansökningar, med cv och personliga brev har varit sökbara på Borlänge Energis hemsida. Ett nyligen bytt datorsystem är boven i dramat.

Fram till slutet av förra veckan kunde den som sökte på ”cv” på det kommunala bolagets hemsida få upp sida efter sida med hundratals ansökningshandlingar, enligt tidningen Dala-Demokraten. Det var inte känt för företaget att möjligheten till nätsökningar fanns och felet, som nu är åtgärdat, skall ha berott på byte av datorsystem.

Kommunala bolag lyder under samma offentlighetsprincip som resten av kommunen, och ansökningshandlingar är offentliga handlingar. Det innebär dock inte att det är okej att ha personliga uppgifter sökbara på nätet. Enligt Datainspektionen så kan de sökbara handlingarna hos Borlänge Energi vara ett brott mot personuppgiftslagen (Pul).

– Utgångspunkten är att man inte får publicera något som är kränkande för den som är berörd. Man ska alltid göra en prövning i det enskilda fallet, men när det gäller sådana här privata dokument är utgångspunkten att det inte är förenligt med Pul, säger Ingela Alverfors, jurist vid Datainspektionen till Dala-Demokraten

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum