×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Unga kvinnor slits ut på jobbet

2013-11-04, Tidningenvision.se

Kvinnor under 30 år är en utsatt grupp i arbetslivet, visar en ny undersökning. Majoriteten har haft ont i kroppen på grund av jobbet och 40 procent är missnöjda med sin arbetsmiljö.

Mönstret är tydligt, kvinnor under 30 år skattar sin egen arbetsmiljö som sämre än vad andra grupper gör. Drygt 60 procent av de yngre kvinnorna uppger att de känt fysisk smärta, som exempelvis ont i nacke, leder och rygg i relation till jobbet. Nästan 40 procent är inte nöjda med sin fysiska arbetsmiljö och nästan 30 procent tror att det nuvarande arbetet kommer göra deras hälsa sämre inom en tvåårsperiod. Den senaste siffran kan jämföras med att endast 15 procent av männen över 55 år tror att jobbet kan komma att påverka deras hälsa negativt under de kommande två åren.

– Sjukfrånvaron bland de yngre ökar och de är inte alls lika nöjda med sin arbetsmiljö som de äldre, säger Lars Hjalmarsson, vd på Sveriges Företagshälsor, som gjort undersökningen.

Sveriges Företagshälsor är en branschorganisation för svensk företagshälsovård. Undersökningen har gjorts bland ett representativt urval av 4 500 personer i åldrarna 20-65 år som jobbar minst halvtid.

 

 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum