×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tre kommuner saknar budgetrådgivning

2013-11-27, Tidningenvision.se

En rapport till regeringen visar att kommunerna Laholm, Vadstena och Vindeln inte har någon budget- och skuldrådgivning. Trots att verksamheten är lagstadgad.

Konsumentverket har undersökt budget- och skuldrådgivningen i Sveriges kommuner årligen sedan fem år tillbaka. Årets undersökning visar att tre kommuner saknar en sådan rådgivning, vilket är en försämring jämfört med 2012 då det var två kommuner. Det innebär att drygt 36 000 personer saknar stöd vid skuldsättning i sin kommun.

Dessutom har endast 75 av landets kommuner heltidsanställda rådgivare. De andra kommunernas rådgivare arbetar ibland så lite som en gång i veckan vilket gör att det förebyggande arbetet ofta får stryka på foten.

I rapporten om överskuldsättning ges därför förslag för att råda bot på detta. En slutsats är att ansvaret, för förändringarna som föreslås, inte bara ska läggas på enskilda rådgivare eller kommuner utan även på staten.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum