×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

TCO vill förändra sjukförsäkringen

2013-11-26, Tidningenvision.se

Egenföretagare, visstidsanställda som ständigt byter arbetsgivare och studenter får det ofta tufft om de blir sjuka. Därför vill TCO förändra sjukförsäkringssystemet för de här grupperna.

Tidigare var fasta anställningar regel snarare än undantag. Idag ser det inte riktigt ut så. Andelen visstidsanställda, timanställda och egenföretagare har ökat men trygghetssystemen vid sjukdom har inte hängt med förändringen på arbetsmarknaden. Mindre trygga anställningar för med sig sämre skydd. Det vill TCO ändra på enligt en ny rapport.

– Det finns ett behov av att modernisera sjukförsäkringssystemet så att det anpassas efter hur en ökande andel av arbetskraften faktiskt har det. Det är framförallt vissa branscher som drabbas hårt som exempelvis delar av kultursektorn, säger rapportförfattaren Åsa Forsell.

Ett annat förslag syftar till att hjälpa de som blivit sjuka att komma tillbaka till ett likvärdigt jobb.

– Tidigare var sjukförsäkringssystemet för mjukt och passiviserande och låste in människor i långa sjukskrivningar, men idag har det slagit över och regelverket har blivit för hårt. Man har helt enkelt för lite tid på sig att bli frisk och rehabiliteras, vilket kan leda till att man hänvisas till arbetslöshet och till att söka jobb som inte motsvarar ens kompetens redan efter ett halvårs sjukskrivning, säger Åsa Forsell.

Enligt förslaget från TCO borde tiden med sjukpenning därför förlängas med ett år och de sjukas arbetsförmåga prövas mot jobb som motsvarar deras kompetens innan de matchas mot hela arbetsmarknaden.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum