×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Söktrycket ökar på socionomutbildningar

2013-11-01, Tidningenvision.se

Ansökningarna till socionomutbildningar som startar i vår har ökat med 20 procent. Glädjande, tycker Visions socialpolitiska strateg.

Antalet förstahandssökande till universitetens och högskolornas socionomutbildningar, med start strax efter årsskiftet, ökade med 20 procent, till 4 496, jämfört med vårterminen 2013. Det visar en analys av Universitets- och högskolerådet.

– Det är glädjande för yrket och det är en bra utbildning med gott rykte, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision.

Enligt Kristina Folkesson väntar stora pensionsavgångar inom kort, så om man ska tala om brist på socionomer så är det dock erfarna sådana som först och främst efterfrågas.

– Men socionomyrket är brett, och professionalisering av vissa verksamheter kan komma att ske, så att arbetsmarknaden blir ännu större.

Andra utbildningar med yrkesexamina där antalet förstahandssökande ökade var högskoleingenjör (89 procent), lärare och förskollärare (27), civilingenjör (26), läkare (14) samt sjuksköterska (5).

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum