×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialnämnd får skarp kritik av JO

2013-11-25, Tidningenvision.se

När en mamma överklagade ett omhändertagande av sitt barn inledde socialnämnden en egen utredning i stället för att lämna överklagandet till förvaltningsrätten. Nu får nämnden allvarlig kritik av justitieombudsmannen, JO.

Den 15-åriga pojken i Markaryd bodde på ett HVB-hem och med stöd av lagen om vård av unga. Sommaren 2012 beslutade socialnämnden att vården skulle fortsätta och att pojken skulle omplaceras till ett familjehem.

Pojkens mamma överklagade beslutet men i stället för att lämna överklagandet till förvaltningsrätten inledde socialnämnden en egen utredning av om vården skulle upphöra. I september beslutade socialnämnden än en gång att vården skulle fortsätta vilket mamman återigen överklagade. Först då, tre månader efter det första överklagandet, lämnade socialnämnden över de två överklagandena till förvaltningsrätten.

JO riktar allvarlig kritik mot socialnämnden för att man inte omedelbart lämnade det första överklagandet till förvaltningsrätten. JO skriver i sitt beslut att man förutsätter att socialnämnden ska se över sina rutiner i överklagningsärenden.

Socialnämnden skriver i ett svar till JO att man beklagar misstaget men har uppfattningen att pojken idag har en fungerande vård och att han inte har tagit skada.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum