×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Region Skåne förlorade miljoner i konkurs

2013-11-05, Tidningenvision.se

En miljon kronor och fyra begagnade ambulanser. Det fick Region Skåne av ett konkursat ambulansföretag i en förlikning. Från början krävde regionen 21,4 miljoner kronor för bland annat ett förskott som företaget fått.

Region Skåne hade stämt företaget Sirius Humanum på drygt 21 miljoner kronor efter att deras dotterbolag som skötte ambulanstransporterna i Skåne gått i konkurs. Strax innan konkursen hade regionen betalat ett ut förskott till bolaget, rapporterar Radio Kristianstad.

Nu har parterna förlikats eftersom moderbolaget som ska ha gått i borgen hela tiden hävdat att borgensåtagandet inte gäller.

-Det är alltid tråkigt att man inte får den utdelning som vi menar att vi har rätt till. Samtidigt har vi att förhålla oss till hur situationen ser ut för bolaget i fråga, och då har vi gjort bedömningen att det här är den bästa möjliga utdelningen, säger Louise Strand, inköpsdirektör i Region Skåne till radion.

Enligt henne har regionen nu skärpt rutinerna för att tidigare kunna upptäcka om ett bolag får ekonomiska problem.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum