×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Populärt att bli tandsköterska

2013-11-18, Tidningenvision.se

Det är många som vill bli tandsköterskor, men bara var tionde som söker till någon av utbildningarna kommer in. En dem är studenten Sara Flysjö.

Många är kallade, men få utvalda. Enligt de senaste siffrorna från Yrkeshögskolan var det 1 842 personer som sökte till en av de 172 platser som fanns tillgängliga på någon av landets tandsköterskeutbildningar. En av de utbildningar som i år haft många sökande är Medlearns tandsköterskeutbildning i Kungsbacka, 700 personer sökte till de 30 platserna.

– Det har varit ett extremt söktryck, det är jättekul att tandsköterskeutbildningen är så populär, säger Anita Nordlund, tandläkare och vd på Medlearn.

En förklaring är enligt henne att många söker flera utbildningar för att vara säkra på att komma in någonstans och att många tilltalas av upplägget på utbildningen, som är drygt ett år lång, och inte har några uppehåll under sommaren eller julen, vilket gör att studenterna kan få studiemedel under hela utbildningstiden.

– Det är ett mellanting mellan distansstudier och på-plats-utbildning. Eleverna kommer hit ungefär en gång varannan vecka och får undervisning under en heldag, något som passar många vuxenstuderande, säger hon.

En av dem som just börjat tandsköterskeutbildningen i Kungsbacka är Sara Flysjö. Hon är 34 år och har redan en sjuksköterskeutbildning.

– Jag vill jobba kvar inom vården, men vill ha ett jobb som inte är fullt så tungt. På den tandvårdsklinik där jag just praktiserat var det behaglig stämning och personalen var glad och engagerad. Det kändes bra, säger hon.

Hon tycker att det är viktigt med en skälig lön och möjlighet till rimlig löneutveckling, men just lönen är inte det avgörande, utan att ha ett arbete hon trivs och mår bra av. Andra saker som varit avgörande är att ha ett omväxlande arbete där man inte sitter still, att få möjlighet att jobba i team och att ha mycket patientkontakt.

– Jag vill kunna engagera mig till hundra procent i patienten, det är människokontakten som jag gillar, säger hon.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum