×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Partille har rensat i policyhögen

2013-11-26, Tidningenvision.se

Bara 16 procent av kommunerna och de kommunala bolagen saknar policy för representation. Jan Wesa, personalchef i Partille, tycker att de flesta policys är onödiga.

Fakta

  • Sedan ett drygt år har Vision en policy att förbundet aldrig bjuder på alkohol för medlemmarnas pengar och att det alltid ska finnas alkoholfria alternativ lätt tillgängliga.
  • Avsteg från grundprincipen kan göras av förbunds­ordföranden, men det ska ske med ”restriktivitet”.
     

När Jan Wesa började som personalchef i Partille kommun fanns det runt 50 olika policys. I dag har de bara några få kvar. Han tycker att man ska vara försiktig med policydokument.

– Policys med sida upp och sida ner med text är helt vansinniga. Ska man ha en policy ska den vara tydlig och lätt att följa, annars skiter folk i det, säger han.

Kommunen har ingen policy för representation.

– Det räcker med att man regelbundet pratar om vad som är okej på arbetsplatsen. Men visar det sig att det blir problem får man skapa en policy.

Enligt dagens riktlinjer ska inte alkohol förekomma i samband med arbete och representation men vissa undantag kan göras. Han säger att det händer att arbetsgivaren bjuder på något glas vin när någon som jobbat 25 år firas eller när politikerna är ute på uppdrag. Vanligast är dock att anställda och förtroendevalda får betala sin dryck själva.

– Det är viktigt att det är lika för alla. Om en rik förvaltning unnar sig en massa saker ska även en fattig förvaltning kunna göra det. Detsamma gäller när det kommer till höga chefer och anställda, säger Jan Wesa.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum