×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nya regler pressar a-kassorna

2013-11-07, Tidningenvision.se

Flera a-kassor gör uppror mot Arbetsförmedlingens nya regler där arbetssökande måste skicka in aktivitetsrapporter. Vissa vägrar nu att straffa personer som inte följt reglerna men Visions a-kassa har valt en mildare linje.

Sedan i september måste alla som söker ersättning från a-kassan skicka in en aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen en gång i månaden. Där ska man redovisa vilka jobb man sökt och vilka andra framsteg man gjort för att lösa sin situation.

Om man inte lämnar en rapport i tid skickar Arbetsförmedlingen ett meddelande till a-kassan som ska straffa den arbetssökande, första gången med en varning och andra gången med avstängning.

Men systemet har kritiserats för dålig information och strulande teknik. Flera a-kassor, däribland Byggnads, Seko och Elektrikerna har beslutat att strunta i reglerna och inte straffa de som inte skickat in rapporter.

Visions a-kassa har fått in drygt 700 meddelanden från Arbetsförmedlingen där arbetssökande inte har lämnat in aktivitetsrapporterna.  

– Vi har gått igenom alla meddelanden.  Det här är första gången som rapporten skulle lämnas in och det har varit stora tekniska problem. Det har också getts olika besked om när rapporterna senast skulle vara inne. Bara vid det här första tillfället tycker vi därför att det finns ett skäl som vi kan godta till att rapporterna inte har skickats i tid. I fortsättningen får de en varning, eller stängs av från ersättning om det händer fler gånger, säger Henrik Nordler, försäkringsansvarig på A-kassan Vision

Det nya systemet har satt hård press på a-kassorna och hanteringen har tagit mycket tid och kraft.

–Det har varit väldigt mycket jobb i början med inkörningsproblem i allmänhet. Vi har anställt två nya handläggare och utvärderar just nu om vi måste anställda fler, säger Henrik Nordler.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum