×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Måste stå upp för mitt uppdrag"

2013-11-28, Tidningenvision.se

”När man genomför obekväma besparingar väcker det kritik. Men jag måste stå upp för det förändringsuppdrag jag fått.” Det säger Göteborg Energis vd Lotta Brändström.

Enligt Vision är förtroendet för ledningen, och dig, lågt. Vad tänker du om det?

– Vi har under mina två år som vd genomfört många förändringar, som att vi tagit bort resultatlöner och subventionerade parkeringsplatser. Det är jättetuffa beslut, men nödvändiga. Vi måste bli mer kostnadseffektiva. Det märker alla av, och det är jättetufft.

Många upplever att man inte tar tillvara på medarbetarnas kompetens.

– Där håller jag inte med. Allt vi gör sker utifrån medarbetarnas arbete. Vi gör också en egen medarbetarenkät just nu, vi får se hur svaren blir då.

I fackens enkät slås också fast att företaget blivit mer toppstyrt. Kommentar?

– Jag kan förstå det, det har funnits en filosofi om att låta tusen blommor blomma, vi har många bolag inom Göteborg Energi-koncernen som styrts självständigt. Nu styr vi upp det och centraliserar administrativa funktioner. Vi gör det för att vi måste bli mer kostnadseffektiva. Men det är tufft att kommunicera.

Hur ska du återskapa förtroendet från personalen?

– Jag vill titta på den enkät företaget gör nu. Resultaten presenteras för mig och facken i veckan. Där kommer säkert både goda och mindre goda resultat fram. Innan dess vill jag inte gå in mer på det.  

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum