×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mammor mest sjukskrivna

2013-11-06, Tidningenvision.se

Kvinnor med fler barn är i genomsnitt sjukskrivna dubbelt så mycket som män, visar en ny studie från Försäkringskassan.

Sedan 1980-talet har kvinnors sjukfrånvaro legat på en konstant högre nivå än männens. Men av en studie från Försäkringskassan framgår det att skillnaden mellan män och kvinnor ökar markant två år efter att andra barnet fötts. Då är risken för sjukskrivning mer än dubbelt så hög för kvinnor som för män. De som löper störst risk att bli sjukskrivna är de kvinnor som dubbelarbetar, de som arbetar lika mycket och på likvärdiga jobb som männen, men som trots det tar huvudansvaret hemma. 

– Så länge det finns tydliga skillnader mellan kvinnor och män är det viktigt att studera detta eftersom det kan få långtgående konsekvenser i form av exempelvis färre karriärmöjligheter och mindre pension för de som är sjukskrivna, säger Laura Hartman analyschef på Försäkringskassan.

Studien visar också att inkomst, utbildningsnivå, yrke med mera har betydelse för sjukfrånvaron och att kvinnor som arbetar inom skola, vård och omsorg löper störst risk att bli sjukskrivna.

Redan 2011 pekade IFAU (Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitiskt utvärdering) på ett samband mellan kvinnors ökande sjukfrånvaro och föräldraskap. Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson gav därför Försäkringskassan, Karolinska Institutet och organisationskonsulten Heléne Thomsson uppdraget att studera sambandet ytterligare. Resultaten från de tre studierna presenterades igår.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum