×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lagligt att sparka socialnämnden

2013-11-12, Tidningenvision.se

Kommunfullmäktige i Sundsvall bröt inte mot lagen när man avsatte hela socialnämnden och därefter återvalde samtliga ledamöter utom ordföranden. Det slår förvaltningsrätten fast i en dom.

Förvaltningsdomstolen gick därmed emot nämndens ordförande Else Ammor (M) som överklagat fullmäktiges beslut. Det skriver Sundsvalls tidning.

Striden kring socialnämnden i Sundsvall har pågått i ett par år och mest handlat om sparbeting och stora underskott. I våras fick nämnden hård kritik i en konsultrapport, socialdirektören sparkades och ledamöterna uppmanades att avgå.

Ordföranden Else Ammor tog strid mot sina partikolleger, men i slutet av september beslutade kommunfullmäktige att avsätta hela nämnden, för att omedelbart återvälja samtliga ledamöter förutom Ammor. Tillsammans med en miljöpartist överklagade hon beslutet med motiveringen att det stred mot lagen. Fullmäktige får enligt kommunallagen återkalla uppdragen för en nämnd under en mandatperiod, men bara under vissa villkor som Ammor inte ansåg var uppfyllda.

Nu har dock förvaltningsrätten, med hänvisning till tidigare domar, avslagit överklagandet.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum