×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hur ser policyn ut hos er

2013-11-26, Tidningenvision.se

Stefan Pettersson, energistrateg i Boxholms kommun

Enligt Boxholm kommuns policy för representation bjuder man aldrig på alkoholhaltiga drycker. Vad tycker du om det?

– Det är bra. Man ska inte nyttja alkohol i sammanhang som har med jobbet att göra. Om man vill dricka ett glas vin till en fest som kommunen ordnar, tycker jag att det är rimligt att var och en betalar själv.

Har det aldrig hänt att kommunen har bjudit dig på alkohol?

– Nu måste jag tänka efter. Nej, det har faktiskt aldrig hänt. Jag kan inte minnas ett enda tillfälle. I Boxholm har man en strikt linje och det tycker jag är helt rätt.

 

Soili Wigren, bovärd på Byggebo, kommunala bostadsbolaget i Oskarshamns kommun

Bjuds ni på mycket öl och vin på era personalfester?

– Nej, det brukar vara väldigt restriktivt. Antingen får man ett glas vin eller ett glas öl till maten, den som vill ha mer får betala själv. Däremot är det fritt fram för den som vill ha vatten eller lättöl.

Har det blivit mindre alkohol under senare år?

– Ja absolut. Jag har jobbat här i 30 år och det är jättestor skillnad. Förr var det välkomstdrink och fri tillgång till vin under måltiden och det hände att folk blev överförfriskade. Sånt händer inte i dag och det är väldigt skönt att slippa.

 

Birgitta Freij, kommunsekreterare i Mönsterås kommun

Mönsterås har inga riktlinjer för vad som gäller vid representation – bjuds det friskt på alkohol vid era
personalfester?

– Nej, det gör det definitivt inte. Alkohol hör inte hemma i arbetslivet inom offentlig förvaltning. Ibland har vi avtackningar när folk slutar, men kommunen bjuder inte på alkohol, den som vill ha ett glas vin får betala det själv.

Men vore det inte bra med en skriven policy?

– Nej, våra politiker har tyckt att det sätter en alltför definitiv gräns. Ibland är det bra att ha saker lite öppna, men det bygger på att man har gott omdöme. Här har vi ett starkt kommunalråd som har lagt ribban lågt när det gäller alkohol, vilket gör att alla andra i organisationen också blir återhållsamma.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum