×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hård strid om turordningsreglerna

2013-11-26, Tidningenvision.se

Fack och arbetsgivare för tjänstemän i den privata sektorn förhandlar just nu om ett nytt omställningsavtal som kan göra det lättare för arbetsgivaren att säga upp dem man vill. En förändring kommer troligen även att påverka anställda i kommuner och landsting.

Parterna i den privata sektorn har länge förhandlat om ett nytt omställningsavtal för att lättare klara neddragningar och uppsägningar på arbetsmarknaden.

PTK, som representerar 26 fackförbund med sammanlagt 750 000 tjänstemän, vill ha ett system där alla arbetstagare har rätt till kompetensutveckling för att bli bättre rustade att möta kraven på arbetsmarknaden. Arbetsgivarna Svenskt Näringsliv vill ändra turordningsreglerna och ha större möjligheter att välja vilka anställda som ska få vara kvar vid neddragningar.

Enligt lagen om anställningsskydd, las, får arbetsgivare på arbetsplatser med färre än tio anställda undanta två arbetstagare från turordningen. Men enligt tidningen Arbetet har arbetsgivarna i förhandlingarna med PTK fått gehör för att i avtal luckra upp reglerna.

Bland annat ska arbetsgivaren få undanta utvalda tjänstemän från turordningen på varje driftsenhet oavsett hur stort företaget är. Eftersom antalet driftsenheter inte är begränsade kan det bli många undantag per företag.

I utkastet till det nya avtalet står också att arbetsgivaren har sista ordet om parterna inte kommer överens hur många turordningskretsar det ska få finnas på arbetsplatsen.

Vision följer utvecklingen i förhandlingarna mellan PTK och Svenskt Näringsliv. Det nya omställningsavtalet kommer direkt att beröra Visionmedlemmar i privata vårdföretag och kooperativa företag.

Kjell Svahn, ombudsman på Visions funktion för löner och yrkesvillkor, säger avtalet indirekt kommer att påverka alla Visions medlemmar.

–Det man kommer fram till här kommer troligen så småningom även att påverka vårt omställningsavtal, säger han.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum