×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Här är man igång och kämpar för bättre betalt

2013-11-18, Tidningenvision.se

Löneuppropen för högre tandsköterskelöner har stått som spön i backen de senaste två åren. På en del ställen har kampen redan gett mer i plånboken och på andra har den just kommit igång.

I Dalarnas landsting tog tandsköterskan Karin Klockar initiativet att tillsammans med tandvårdssektionen skriva ett brev till landstingspolitiker och folktandvårdsledning med krav på höjd månadslön för nyutexaminerade tandsköterskor, 20 000 kronor, och en bättre löneutveckling för dem som jobbat länge. Bakgrunden är att det i dag är det svårt att tillsätta tandskötersketjänsterna på grund av löneläget, enligt Camilla Eklund, ledamot i Visions tandvårdssektion i Dalarna.

– Vi har fått visst stöd från Kristdemokraterna, men inte från de styrande. Men det pyr rejält ute på klinikerna, säger hon.

Även i Norrbottens läns landsting pågår kampen och har gett resultat, ett lönetillägg på 1 000 kronor får de tandsköterskor som jobbar i team eller jobbar med vissa arbetsuppgifter på delegation. Barbro Eriksson,
styrelseledamot i Visions landstingsavdelning, berättar att omkring hälften av alla tandsköterskor fått tillägget, men att man hoppats på många fler.

– Vi är besvikna över att så få fått tillägget. Vi har försökt att förhandla fram en överenskommelse om att arbetsuppgifter som att vara ute och informera i skolor och förskolor och uppsökande verksamhet på äldreboenden ska ge rätt till det, men hittills har inte arbetsgivaren velat gå med på det, säger hon.

I Östergötland är diskussionen om ett löneupprop levande och efter många års träget arbete har arbetsgivare och fack satt upp som mål att 95 procent av tandsköterskorna om tre år ska ha kommit upp i en lön på mellan 20 000 och 28 000 kronor.

I Stockholm har man valt att driva frågan främst gentemot landstingspolitikerna och där har man fått gehör från Vänsterpartiet. Ett möte med politiker från alla läger där lönerna ska diskuteras är nu på gång, enligt avdelningsordförande Annica Dovander.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum