×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förbandslåda ska mota psykisk ohälsa

2013-11-20, Tidningenvision.se

Världens första förbandslåda för själen testas nu på några olika arbetsplatser ute i landet. På hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholms läns landsting längtar Visionsföreträdare efter en.

Psykisk ohälsa är den vanligaste sjukskrivningsorsaken, men bland arbetsgivare är okunskapen stor, enligt kampanjen Hjärnkoll, som nu har utvecklat en förbandslåda för att upptäcka tidiga tecken på psykisk ohälsa. Bland annat innehåller förbandslådan ett självskattningstest och kontaktuppgifter för snabb hjälp.

Förbandslådan testkörs just nu av några privata arbetsgivare. På hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholms läns landsting har Andreas Falk, handläggare på psykiatrienheten och Vision-ombud, föreslagit att ett antal sådana köps in av arbetsgivaren när det blir möjligt.

Är din arbetsgivare dålig på att upptäcka psykisk ohälsa bland personalen?

– Jag tror att det finns ett stort mörkertal eftersom det talas så tyst om det. Det är lätt att säga att man har ont i ett knä eller att luften är dålig, men att prata om psykisk ohälsa som ett arbetsmiljöproblem är tabubelagt. Den här förbandslådan kan vara ett sätt att avstigmatisera det och i stället uppmärksamma problemen, både av arbetsgivaren och hos sig själv, säger Andreas Falk.

I slutet av november har samverkansgruppen på hälso- och sjukvårdsförvaltningen möte. Då hoppas Andreas Falk få svar på sitt förslag.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum