×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flyktingbarn innebär nya kommuntjänster

2013-11-29, Tidningenvision.se

Mottagningen av ensamkommande flyktingbarn skapar jobb på många platser. I Ragunda kommun i Jämtland inrättas nu elva nya tjänster.

Under flera år har antalet ensamkommande flyktingbarn som kommer till Sverige ökat, vilket fått till följd att många nya mottagningsboenden skapats. Ragunda är en de kommuner där arbetstillfällena kommer att bli fler på grund av de ensamkommande barnen.

I veckan beslutade kommunen att öppna ett nytt boende, en satsning som innebär nyanställningar för uppskattningsvis elva personer. En verksamhetschef, en socialsekreterare samt handledare och boendepersonal ska rekryteras.

Elisabeth Johnson, integrationssamordnare i kommunen, tror att ökningen av ensamkommande flyktingbarn kan få konsekvenser på flera nivåer. För Ragunda innebär det fler arbetstillfällen och förhoppningsvis fler invånare.

–Ett nytt yrkesområde växer fram. Man kan tänka sig att det gör att fler utbildar sig för att arbeta mot den här gruppen, säger hon.

Tidningen Vision har tidigare skrivit om vad mottagning av ensamkommande flyktingbarn innebär för kommunerna.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum