×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fel av Skolinspektionen att stänga Lundsberg

2013-11-22, Tidningenvision.se

Skolinspektionen hade inte rätt att stänga riksinternatet Lundsberg trots larm om misshandel och kränkningar. Det slår Kammarrätten fast i en dom. Skolinspektionen har ingen tillsyn över elevhemmen.

I augusti beslutade Skolinspektionen att ge Lundsbergs skola tillfälligt verksamhetsförbud efter flera rapporter om misshandel och kränkningar. Skolan överklagade och fick rätt i förvaltningsrätten som upphävde stängningen. Rätten konstaterade att Skolinspektionen bara har tillsynsansvaret över det som händer på skolan och inte på elevhemmen.

Skolinspektionen överklagade till kammarrätten som nu kommer fram till samma slutsats. Internatverksamhet utanför skoldagen omfattas inte av Skolinspektionens tillsynsansvar. Kammarrätten anser att händelserna där äldre elever hotade och brände yngre elever med ett strykjärn var allvarliga men att Skolinspektionens ändå inte har rätt att stänga skolan.

Men Skolinspektionen ger inte upp.

–Vi delar inte kammarrättens bedömning och kommer att överklaga till Högsta förvaltningsdomstolen, säger Skolinspektionens generaldirektör Ann-Marie Begler, i ett pressmeddelande.

Tidigare i veckan åtalades nio elever för olaga hot alternativt ofredande och två av dem för vållande till kroppsskada för händelserna i augusti. En elevhemsföreståndare har åtalats för medhjälp till olaga hot.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum