×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bolagsordförande dömd för allvarligt tjänstefel

2013-11-28, Tidningenvision.se

Styrelseordföranden för kommunala bostadsbolaget Sölvesborgshem AB, Per-Olov Larsen (S), vägrade lämna ut uppgifter till journalister. Nu har han dömts till villkorlig dom och böter.

Det var i höstas som journalister på Blekinge Läns Tidning, BLT, begärde av en rekryteringsfirma att få ta del av ansökningshandlingar till tjänsten som ny vd för Sölvesborgshem. Trots att det är offentliga handlingar nekades journalisterna dessa.

Efter påtryckningar från justitieombudsmannen, JO, sa Per-Olov Larsen till rekryteringsfirman att lämna ut handlingarna, som då lämnade ut nio av 47 ansökningshandlingar, med hänvisning till att 38 sökande hade dragit tillbaka sina ansökningar och därmed inte var offentliga handlingar.

Per-Olov Larsen har sagt i förhör att han inte visste att inte alla ansökningshandlingar lämnades ut, men enligt tingsrätten borde han ha gort det. Därför skulle han ha meddelat journalisterna om detta och hänvisat till möjligheten att överklaga.

Tingsrätten anser att Per-Olov Larsen är skyldig till allvarligt tjänstefel då han ”uppsåtligen åsidosatt den grundlagsfästa offentlighetsprincipen” och dömde honom till villkorlig dom och böter på totalt 17 400 kronor.

Per-Olov Larsen medger händelseförloppet men nekar till att han skulle ha känt till återkallandet av ansökningshandlingarna.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum