×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bemanningsanställda har farligare arbetsuppgifter

2013-11-15, Tidningenvision.se

Anställda på bemanningsföretag mår sämre än andra anställda – även om de har en tillsvidareanställning. De har också farliga arbetsuppgifter än andra, visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket.

Forskare vid Göteborgs universitet har på uppdrag av Arbetsmiljöverket gått igenom den forskning som finns om inhyrd personals arbetsvillkor. Rapporten visar att bemanningsanställda mår sämre än övriga på arbetsmarknaden. Och det gäller inte bara de som har tillfälliga anställningar, utan även de som har en tillsvidareanställning (fast anställning) på bemanningsföretaget.

Det finns flera förklaringar till att bemanningsanställda mår sämre. Osäkerhet om den framtida anställningen är en orsak. Mindre självständighet och mer riskfyllda arbetsuppgifter är två andra förklaringar. Inhyrd personal får också de arbetsuppgifter som är sämst ur arbetsmiljösynpunkt.

En viktig del för att få bemanningsanställda att må bättre på jobbet är att arbetsplatsen som hyr in motverkar att det blir en uppdelning mellan egna anställda och bemanningspersonal.

– Det gäller att motarbeta att det skapas en kärna av tillsvidareanställda och en periferi av inhyrda, eftersom det är ofördelaktigt för alla i företaget, säger forskaren Tommy Isidorsson från Göteborgs universitet, i ett pressmeddelande.

Läs hela rapporten här (pdf).

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum