×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bästa arbetsmiljön i liten församling

2013-11-07, Tidningenvision.se

Nor-Segestads församling i Värmland har utsetts till årets arbetsgivare i Svenska kyrkan. Församlingen får priset för sitt arbete med personal- och arbetsmiljöfrågor.

Ett helhetstänk som innefattar jämställdhet och arbetsorganisation, och ett arbetsmiljöarbete som utgår från en tydlig struktur och medarbetarnas delaktighet.

Så lyder en del av motiveringen till att församlingen får utmärkelsen årets arbetsgivare. Nor-Segerstad, strax väster om Karlstad, är en liten församling med 12 tillsvidareanställda som känner varandra väl, konstaterar Kristina Olofsson, församlingsassistent och Visions arbetsplatsombud.

– Jo, vi har det väldigt bra. Vi är ett sammansvetsat gäng som har kul på jobbet och även gör saker tillsammans privat.

Vad gör att arbetsmiljön är så bra?

– Det är många faktorer. Vi har bra förtroendevalda i kyrkorådet, vi i personalen är väldigt flexibla och hjälper varandra, det är ett tillåtande klimat utan att för den skull vara slätstruket.

Hur menar du?

– Vi behöver inte tycka lika om allting, vi kan ryka ihop, och det är tillåtet att säga vad man tycker. Om jag anser att något bör göras annorlunda kan jag gå direkt till kyrkoherden. Han är en chef som är med oss, inte över oss, säger Kristina Olofsson, och betonar att en god arbetsmiljö inte kommer av sig självt.

– Jag var med när arbetsmiljön inte var bra i mitten av 1990-talet. Men kyrkoherden tog tag i och såg till att lösa problemen. Nu har vi handlingsplaner för allt, ansvaret är tydligt och händer det något tar vi tag i det direkt.

Ska ni fira utmärkelsen?

– Ja, det är klart vi ska fira. Det är också utmärkande för oss, att vi tar tillvara tillfällen att fira tillsammans.

Priset Årets Arbetsgivare i Svenska kyrkan delas ut av Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i syfte att uppmärksamma arbetsgivare som har en god personalpolitik.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum