×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Barnutredningar tar för lång tid

2013-11-14, Tidningenvision.se

Tre av fyra socialförvaltningar klarar inte att göra barnutredningar under fyra månader som är maxgränsen enligt socialtjänstlagen.

Socialtjänstlagen säger att utredningar som berör barn ska göras så fort som möjligt. De ska vara slutförda senast inom fyra månader. Men i en undersökning som vårdbolaget Humana och Rädda Barnen gjort svarar tre av fyra kommuner att de i vissa fall inte klarat den tidsgränsen under senare tid.

Var femte av de granskade kommunerna uppger att de överskridit tidsgränsen mer än tio gånger de senaste två åren.

–Många gånger beror dröjsmålen på att andra myndigheter som socialtjänsten behöver ha kontakt med är för långsamma i sitt arbete. Det behövs en kraftsamling för att få olika myndigheter att samverka så att utredningar kan blir färdiga i tid, säger Claus Forum, ansvarig för Humanas avdelning för individ och familj, i ett pressmeddelande.

Humanas Barnbarometer bygger på en enkät där totalt 161 kommuners socialförvaltningar svarat på hur de arbetar med barn. 156 kommuner har svarat på frågor som rör utredningstider.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum