×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställd och elever på Lundsberg åtalas

2013-11-19, Tidningenvision.se

En anställd och nio elever på riksinternatet Lundsberg har åtalats för den uppmärksammade händelsen då äldre elever hotade och brände yngre elever med strykjärn. Den åtalade elevhemsförståndaren är avstängd från jobbet.

Det var i augusti som de nio eleverna gick in i de nya elevernas rum för en så kallad nollning. Enligt åtalet släckte de äldre eleverna ljuset och sa åt de yngre att lägga sig på golvet där de också fick ögonen förtäckta.

De äldre eleverna skrämde och hotade att de skulle brännmärka de yngre med strykjärn och en av dem fick en stor brännskada på ryggen.

Även en anställd åtalas. Husföreståndaren har enligt åklagaren känt till och gett tillstånd till eleverna att skrämma de yngre eleverna. Han har varit avstängd från jobbet sedan han delgavs misstanke för en dryg månad sedan.

–Rent arbetsrättslig har arbetsgivaren enligt kollektivavtalet rätt att stänga av medarbetare, säger Visions ombudsman Jens Öhrn.

Enligt Jens Öhrn har husföreståndaren tidigare ansett sig vara oskyldig till anklagelserna.

–Jag vet inte hur han ser på det här just nu. Jag ska träffa honom under dagen, säger Jens Öhrn.

Alla nio elever åtalas för olaga hot alternativt ofredande. De två som brände en elev åtalas dessutom för vållande till kroppsskada. Elevhemsföreståndaren åtalas för medhjälp till olaga hot alternativt ofredande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum