×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

1 000 kronor mer till nya tandsköterskor

2013-11-06, Tidningenvision.se

Efter Tidningen Visions granskning höjer Folktandvården i Gävleborg begynnelselönen för tandsköterskor med en tusenlapp. Men få av de som nyanställs går in på den lönen.

För drygt ett år sedan undersökte Tidningen Vision vad landets folktandvårdskliniker betalade till nyutexaminerade tandsköterskor helt utan arbetslivserfarenhet. Det visade sig att Folktandvården i Gävleborg betalade sämst i hela Sverige – 17 000 kronor i månaden.

–Jag blev förvånad när jag fick veta det. Det kändes tråkigt, minns HR-chef Britta Engquist, som vid det tillfället förklarade att folktandvårdsledningen skulle se över begynnelselönerna till nästa år.

Så har också skett. Nu har begynnelselönen, som endast betalas ut till tandsköterskor som kommer direkt från utbildningen och aldrig tidigare jobbat med något annat, höjts till 18 000 kronor i månaden. I dag är det mindre än en handfull som tjänar 18 000 kronor och i år har ingen av de 14 tandsköterskor som anställts gått in på den lönen, alla har haft arbetslivserfarenhet. Mer än hälften av de som anställts under året har ersatt personal som gått i pension.

–Under de kommande fem åren ska 40 procent av våra tandsköterskor gå i pension. I ett sådant läge är det är viktigt att vara attraktiv som arbetsgivare, säger Britta Engqvist.

Visions klubbordförande på folktandvården i Gävleborg, Christina Stråhle-Holm, säger att hon tycker att samarbetet med ledningen fungerat mycket bra på senare år.

Hon berättar att de flesta som anställs och har arbetslivserfarenhet får en lön på mellan 20 000 och 23 000 kronor, plus möjlighet till ett särskilt lönetillägg (se ruta) på 1 800 kronor.

–Vi har fört fram att vi tycker att ingen som har arbetslivserfarenhet ska behöva gå in på en lön under 20 000 kronor och det har vi oftast fått gehör för, säger Christina Stråhle-Holm.

Fotnot: I Gävleborg har tandsköterskorna möjlighet att få ett lönetillägg på 1 800 kronor i månaden mot att de jobbar till klockan 20 en kväll i veckan och nio lördagar om året. Tiden som de arbetar in under lördagarna får de ta ut i form av en veckas extra ledighet. Arbetstiden är 40 timmar i veckan.

 

 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum