×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stämmer assistansföretag

2013-03-06, Tidningenvision.se

Tre Visionmedlemmar som arbetade på två olika assistansföretag fick inte ut semester och beredskapsersättning de har rätt till enligt facket. Nu stämmer Vision bolagen till Arbetsdomstolen.

De tre medlemmarna arbetade som administratörer på Vår Omtanke Personlig assistens i Öresund AB och Vår Omtanke Barn och ungdomsassistans i Södra Sverige AB.

Enligt Visions stämning följde företagen inte kollektivavtalet när det gäller beredskapsersättning och antalet semesterdagar. Medlemmarna fick bara 25 semesterdagar trots att avtalet säger att alla över 40 ska få 30 dagar och att de över 50 år ska ha 31 dagar.

Arbetsgivaren har under förhandlingarna hävdat att de kommit överens med de anställda att de bara skulle ha 25 dagar.

Visions stämmer nu de båda bolagen till Arbetsdomstolen och kräver ersättning och skadestånd till medlemmarna på mellan 125 000 och 167 000 kronor.                

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum