×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Tystnadens kultur måste brytas”

2013-03-21, Tidningenvision.se

Slimmade budgetar gör det omöjligt att följa lagen. Företrädare för socialarbetarnätverket Nu bryter vi tystnaden vittnar om hur en tystnadens kultur sprider sig inom socialtjänsten i Stockholm.

I en debattartikel i Dagens Nyheter berättar företrädare för nätverket Nu bryter vi tystnaden, där både Vision och Akademikerförbundet SSR ingår, om en organisation där cheferna värnar mer om budgeten än om klienterna.

De beskriver en kultur där det överordnade målet är att hålla budgeten. Det budskapet vandrar från stadsdelsdirektören vidare ner i chefshierarkin.

”Piskan följer ledet ner till oss handläggare. Spara, spara, hålla budget. För vems skull? Inte är det för våra klienters skull”, skriver nätverkets företrädare.

De vittnar också om att chefer som står upp för klienternas rätt och uttalar sig om saken i media får sluta. Detta gör att en rädsla för att höja rösten sprider sig i hela organisationen.

Debattartikeln avslutas med en uppmaning till den politiska ledningen och de högsta tjänstemännen att bryta tystnaden och se till att klienterna får det stöd de har rätt till enligt lagen.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum