×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svensk arbetsmarknad förstärker könsmönster

2013-03-07, Tidningenvision.se

Sveriges könssegregerade arbetsmarknad förstärker traditionella könsmönster. Det leder till ohälsa bland kvinnor, enligt en forskningsrapport.

Sverige har, efter Finland, Västeuropas mest segregerade arbetsmarknad. Att det blivit så beror på föreställningar om mäns och kvinnor skillnader. Det visar en kunskapsöversikt om genus som Arbetsmiljöverket beställt.

Föreställningarna handlar om att kvinnor är bräckligare än män, vilket har lett till att många kvinnor arbetar med uppgifter som är skilda från männen. Det har också lett till att kvinnor oftare jobbar deltid.

- Det har varit negativt och försvagat deras koppling till arbetsmarknaden, säger Annika Vänje på Kungliga Tekniska Högskolan, som skrivit rapporten.

Rapporten visar också att bilden av att kvinnor är mer vårdande än männen lett till att kvinnor dominerar inom vård- och omsorgsyrken. Men jobben är slitsamma både fysiskt och psykiskt, med följden att många drabbas av belastningsskador och stressig arbetsmiljö.

Läs rapporten här.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum