×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stadsdirektör mäktigaste kvinnan i välfärden

2013-03-06, Tidningenvision.se

Irene Svenonius, stadsdirektör i Stockholms stad är den viktigaste toppchefen i välfärden. Därefter kommer Ann-Sofi Lodin, regiondirektör i Västra Götalandsregionen. Båda dessa kvinnor styr över miljardbudgetar och tusentals anställda.

Det är tidningen Dagens Samhälle som rankat välfärdens 100 viktigaste kvinnor. Lagom till den 8 mars presenterades listan, som bestod av kommunchefer, landstingsdirektörer, vd:ar och generaldirektörer.

Vid rankingen har Dagens Samhälle valt att titta på tjänstemän. Här finns inga politiker. De har också valt tre kärnområden: skola, vård och omsorg. Kartläggningen har omfattat drygt 500 kvinnliga chefer inom kommun, landsting, stat, offentliga bolag och privata välfärdsbolag.

De tio mäktigaste välfärdskvinnorna är:

Irene Svenonius, stadsdirektör Stockholms stad
Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Västra Götalandsregionen
Carola Lemne, vd Praktikertjänst
Agneta Jansmyr, landstingsdirektör Jönköpings läns landsting
Ingrid Bengtsson-Rijavec, hälso-och sjukvårdsdirektör Region Skåne
Catarina Andersson-Forsman, hälso- och sjukvårdsdirektör Stockholms läns landsting
Ann Carlsson, vd på Apoteket
Anette Henriksson, kommundirektör Lunds kommun
Barbro Naroskyin, landstingsdirektör Landstinget i Östergötland
Barbro Fridén, sjukhusdirektör Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum