×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skyddsombud avstängt efter kritiskt brev

2013-03-11, Tidningenvision.se

Två anställda på ett gruppboende i Partille har stängts av från sina arbetsplatser efter ett kritiskt brev till kommunen.

Skyddsombudet Atbin Kyan på LSS-boendet skrev ett brev till kommunpolitikerna där han kritiserade arbetsgivarens chefspolicy. Bland annat anklagade han vård- och omsorgsförvaltningen för svågerpolitik och korruption, skriver Göteborgs-Posten.

Efter brevet stängdes skyddsombudet och kollegan Iraj Yekerusta av från jobbet.

– Jag har agerat i egenskap av skyddsombud och arbetsplatsombud. Det här är en arbetsmiljöfråga och när personalen inte mår bra är det min skyldighet enligt lagen att agera, säger han till tidningen.

Kommunens personalchef Jan Wesa säger att avstängningen inte beror på brevet.

– Skälet till avstängningen handlar om att de inte sköter sina anställningar fullt ut. De kommer för sent till jobbet, lägger sig i chefens arbetsuppgifter och uteblir från utbildningar, säger han.

I helgen hölls en demonstration för yttrandefrihet på arbetsplatsen och flera kollegor har skrivit på protestlistor mot avstängningarna. Överläggningar har ägt rum mellan arbetsgivaren och fackförbunden Kommunal och Vision. Förhandlingarna kommer att fortsätta.

– Jag tycker inte att det finns skäl för en avstängning på de grunderna som arbetsgivaren har presenterat hittills. Jag har krävt att de måste redovisa dokumentation för varje del av sina påståenden, säger Visions regionombudsman Stig Wendefors.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum